PAUSA – en inspirationsföreläsning om återhämtning

Om hur stress påverkar oss mentalt och fysiskt. Hur vi genom att bli medvetna om vår andning, samt se över våra förhållningssätt till oss själva och livet, kan lära oss att hantera och motverka vår inre stress. En guidning i vad som händer i kroppen och hjärnan när vi stressar, samt övningar och konkreta tips och råd kring hur vi kan jobba med oss själva med små enkla medel för att uppnå en vardaglig balans i kropp och sinne.

 ”Bra blandning mellan teori och praktiska övningar vilket var bra och nyttigt. Inte de där ”vanliga” klyschorna om vad man ska göra när man är stressad”
Sagt av en deltagare på en föreläsning i en personalgrupp i Linköping

Jag skräddarsyr denna föreläsning för just ditt ändamål, både tids- och innehållsmässigt.
Återkom så pratar vi mer om upplägg och pris.

IMG_4607 IMG_3543

*******************************************************************************************************

MINDFULNESS, MEDVETEN ANDNING OCH YOGA – endagskurs

Hur kan man bli mer medvetet närvarande i det vi kallar nuet? Och vad har det för effekter på oss?
Vad har andningen för betydelse för oss vid oro och stress? Och vad gör det med våra kroppar och vårt medvetande?
Varför är det bra med yoga för våra kroppar och vårt medvetande? Och på vilket sätt kan vi göra det till en vana att utöva det i vår vardag?

Detta är en kurs för dig som vill veta mer om mindfulness, medveten närvaro, yoga och andningens betydelse för vårt välmående.

Vi blandar teori och fakta med mycket övningar – andningsövningar, avslappningsövningar, meditationer och lättare yoga. Kursen är upplagd utifrån tre moduler där första modulen handlar om medveten andning/stress, den andra om mindfulness/meditationer och den tredje fokuserar vi på yogan.

Allt hänger egentligen samman med varandra, men när man tydliggör det så här, är det lättare att ta till sig det man själv känner sig bekväm med att kanske fortsätta med. En chans att upptäcka vad som gör bäst nytta för just dig, för att du ska känna dig ännu mer närvarande i just ditt liv. Kursen är främst till för dig som är ny på området. Inga förkunskaper eller tidigare erfarenheter krävs.

Du får med dig ett kompendium kring det vi har gjort så att du enklare kan fortsätta att utöva det hemma i din vardag om du vill fortsätta efteråt.

”Tack för en fantastisk dag. Det är många saker jag tar med mig hem och som jag kan applicera i vardagen. De korta effektiva övningarna som du visade kan jag göra och vara nöjd. Det behöver inte vara timslånga pass så nu kan jag lägga stressen och det dåliga samvetet på hyllan”
Madeleine, deltagare på endagskurs

Datum, priser mm se under fliken priser här på hemsidan

DSC_2359

*******************************************************************************************************

#ORKA -PAUSA !

Torsdagen den 12 september kl. 17.30 – 21.00 Helhetshälsans hus, Norrköping
Läs mer under denna pdf: Inspirationskväll med Ulrika Borén och Frida Södermark

Världspremiär för föreläsningen #OrkaPausa! med Ulrika Borén och Frida Södermark. En ny spännande föreläsning och workshop där deltagarna får ta del av verktyg som förändrar vardagen. Inspirerande och energigivande!

*******************************************************************************************************

YINYOGA

Yinyoga är en avslappnande och behaglig yoga som passar alla! Övningarna (positionerna) görs liggande eller sittande och är skonsamma mot kroppen. Istället för att jobba att stretcha ut musklerna, som vi i vanliga fall brukar göra, så är fokuset i yinyogan istället på kroppens bindväv och faschia, det som omsluter våra muskler. Yinyoga motverkar stelhet och gör kroppen smidigare genom att man i varje övning stannar en längre tid (3-5 minuter) och försöka hitta avslappning i både kropp och sinne. Yinyoga är en lugn och meditativ yogaform som alla kan utöva.

UH6C2188 UH6C2336